EKOLOGISKT & HÅLLBART TE | FRI FRAKT ÖVER 500 SEK | PLANTERAR TRÄD

At the dinner table with | Emma & Johan

Fåglarna kvittrade och solen lyste in genom fönstret när vi satt oss vid middagsbordet med det härliga mat-paret Emma och Johan. 

Emma och Johan

Vi bjöd in Emma och Johan för att prata om mat, ett ämne som det här paret kan mycket om. Johan är kock på en av de mest kända restaurangerna i Stockholm och Emma har ett förflutet i samma kategori. Tillsammans är dom det perfekta teamet i köket. 

Emma - "Jag har ofta tusen idéer och tankar, jag är älskar att hitta på olika koncept och att jobba kreativt. Johan är otroligt duktig på att förverkliga dessa idéer och har verkligen ett öga för detaljer och en noggrannhet som kanske inte jag riktigt besitter."

Emma och Johan lagar mat

Hur ser en extra speciell middag ut för er? 

Emma - En middag utöver det vanliga brukar för mig kretsa kring sällskapet. Det låter ju lite klyschigt, men med rätt människor omkring mig tycker jag att i princip vilken middag som helst kan kännas som något speciellt. 

Ser man till vilken mat som gör en middag speciell tycker jag att hantverket är det viktiga. För min del behöver det inte vara exklusivt och påkostat, jag går snarare igång på mat som är tillagad med omtanke och kreativitet. Jag har många gånger upplev att det är de oväntade och “enkla” som har imponerat mig mest. Syftet kan vara så enkelt som att vilja förverkliga en mat-idé som man är sugen på.

Johan - Jag håller till stor del med Emma i det hon säger. Men tycker nog även att en middag kan kännas extra härlig genom att man faktiskt unnar sig råvaror eller restaurangbesök som känns exklusivt. Ostron hade ju inte varit ostron om vi åt det varje dag. För mig kan alltså en speciell middag vara just för de stunder man vill unna sig något extra.

Lax med broccolisallad

Vad har ni för relation till te?

Johan - Min mamma har alltid druckit stora mängder te och länge var Lipton citron te min starkaste te-referens. I och med mitt yrke har jag nu skapat mig en bredare bild av te som dryck och jag tycker att det är ett spännande alternativ till andra mer etablerade måltidsdrycker.

Emma - Jag har alltid varit en stor te-älskare och tedrickandet är något jag fått med mig hemifrån. Under hela min barndom brukade min mamma brygga en stor kanna te efter middagen, något som jag fortsatt med i vuxen ålder.

Kallbryggt te

Nu när ni provat kallbryggt te ihop med mat, vad är er upplevelse?

Vi tycker att det varit en jätterolig upplevelse och utmaning att jobba med te som en måltidsdryck. Vi har båda fått upp ögonen för ett nytt sätt att dricka te. Det känns dumt att jämföra te med vin eller öl i och med att te är te, men vi upplever båda två att det är ett nog väl, om inte roligare alternativ till en middag. Teet erbjuder en så otroligt stor smakvariation utan att för den delen ta över smakerna av maten.

5 snabba frågor

  • Bubbel eller stilla?

Emma - Bubbel // Johan - Stilla 

  • Förrätt eller efterrätt? 

Emma & Johan - Förrätt 

  • Frukost eller middag? 

Emma & Johan - Middag 

  • Restaurang eller hemma? 

Emma - Restaurang // Johan - Hemma 

  • Bok eller TV? 

Emma - Båda // Johan - TV


Vi har frågat Emma och Johan om de vill skapa några recept som är parade med några av våra teer.

Här är deras meny: 

Snacks

Fried rice paper chips with Caviar cream 

Förrätt

Mathavresallad med bakad färsk lök 

Huvudrätt

Lax med misobuljong och broccolisallad 

At The Dinner Table

RSS
svenska